10 Ekim 2010 Pazar

FLV2MP3.com ile Online Video/Müzik Çevirme

Arkadaşlar bugün bir ürün değil de bir hizmet ile karşınızdayım. Siz de eğer benim gibi bir video izleme canavarıysanız, büyük ihtimal izlediğiniz çoğu videoyu indiriyorsunuz. :) Hatta bazen bazılarında çalan şarkı çok hoşunuza gidiyor, video sahibine soruyor vs ama sonuç alamıyorsunuz. İşte tam sizler için bir hizmet:
FLV2MP3.com

Biliyorum konuya aşina olanlar için çok basit bir durum. Video izle, hoşuna giderse tarayıcına eklediğin eklenti sayesinde bas bir tuşa indirsin. İsmini ver, gerekli klasöre kopyala, tamamdır:) Ama unutmayın ki bir link gönderdiğinizde en beklemediğiniz arkadaşınız bile "Abi bu Youtube bende açılmıyor" diyebiliyorsa, emin olun video kaydetmeyi bilmeyen, kaydettiğinden mp3 çekemeyen nice fakir ama mağrur Türk evladı var:)

Benim video tutkumu göstermek açısından ufak bir ekran görüntüsüyle başlayalım. Gerçi artık eskisi gibi arşivlemiyorum, çoğunu izleyip geçiyorum ama arşivcilik bi kere kanımıza girmiş can çıkmayınca huy çıkmıyor:)


Şimdi gelelim konumuzun özüne.. Bu sistemin güzel tarafı program kurmadan bütün işlemi internetten yapabiliyor olmanız. Gerçi bu tip işlemleri yapan programlar da genelde küçük çaplı basit programlar ama uğraşmak istemeyenler için online halletmek en temizi.

Diyelim öyle yüce bir şahıssınız ki yasak olmasına(!?) rağmen Youtube açabiliyorsunuz. Orada izlediğiniz bir klip hoşunuza gitti, ama şarkıyı söyleyeni bilmiyorsunuz. Veya genelde havacılık videolarında başımıza gelen arka plan müziğinin kimin olduğunu bilmiyorsunuz. Bunu mp3 olarak indirmek çok kolay.


Yapacağınız şey çok basit, önce adres çubuğumuzdan videonun olduğu konumu alabilmek için adresi kopyalıyoruz ve www.fl2mp3.com sitesini açıyoruz. Orada bizi Convert by Link, Convert by Upload ve Download seçenekleri karşılıyor. Her türlü ihtaimale göre site yapılandırılmış, şarkının veya videonun kaçarı yok, onu indireceğiz:) İlk seçenekten başlıyorum, link vasıtasıyla indirme:


Az önce Youtube'dan kopyaladığımız adresi buradaki kutuya yapıştırıyoruz ve mp3 yaptırmak için "Download High Quality MP3" seçeneğini seçiyoruz.


Sonra sistem bizim için ilgili adresten videoyu indiriyor ve online ortamda bize çevirisini (conversion) yapıyor. Bu 8 mbit internet ile 30 sn gibi bir sürede oluyor. Bağlantı hızınıza göre süre biraz daha artabilir.


İşlem bittiğinde otomatik olarak "Farklı Kaydet" penceresi açılıyor ve şarkınızın adını verip istediğiniz yere kaydediyorsunuz. Evet nur topu gibi 128 kb/sn kalitesinde mp3'ünüz oldu:) Bu kadar mı? Hayır!


"Ben uğraştım kardeşlerim uğraşmasın" diyen paylaşımcılardansanız bu işlem sonucunda ortaya çıkan şarkıyı ister HTML olarak websitenize ekleme, ister forumlara koyma, ister e-posta ile gönderebilmeniz için kodlar çıkıyor. Buradan istediğinizi kopyalayarak şarkınızı paylaşabilirsiniz.

Videoyu yine video olarak indirmek istersek de yapacağımız işlemler yine çok basit:


Bu sefer yukarıdaki resimdeki MP3 kısmını değil de "Convert to MP4, DIVX, etc" kısmını işaretleyip tuşa basacağız.


Yine diğer işlemde olduğu gibi dosyayı kendi sistemine indiren site, çevirmeden önce istediğiniz formatı seçebilmenize olanak sağlayan yukarıdaki pencereyi sunuyor. Buradan ister MP4, ister DivX yapın, ses ve video kalitesini seçin, çözünürlüğü belirleyin, isterseniz e-postanıza da link gelmesi için adresinizi verin, dosyanıza isim verin ve "Next" tuşuna basarak son adıma geçiş yapın.


Site sizin için izlediğiniz videoyu bir önceki belirlediğiniz kıstaslarda çevirecek ve aynen mp3'ün sonunda yaptığımız işlemlerle dosyamızı kaydetme imkanı sunacak.

Gelelim 2.seçeneğe; elinizde daha önceden indirilmiş bir video var ve siz bu videonun mp3 olmasını veya formatının değiştirilmesini istiyorsunuz. Yine yapmamız gerekenler çok basit ve üsttekilere benzer.


Bu sefer ilk ekranda "Convert by Upload" kısmını seçiyoruz, sonra oradan bilgisayarımızda çevrilmesini istediğimiz dosyayı bulup seçiyoruz. Ben örnek olarak Avrupa Yakası'nda Burhan Altıntop sahnelerinin kamera arkasını gösteren bir video seçtim. Mp3 olarak değil de video olarak istiyorum. Sadece flv formatından kurtarıp avi veya diğer bir formata çevirmek istiyorum.


Sisteme dosyanız yüklendikten sonra size yine çevrim öncesi istediğiniz ayarları yapabilmenize olanak sağlayan pencereyi açıyor ve siz seçimlerinizi yapıp "Next" tuşuna basıyorsunuz.


Sonra olan şeyler yine aynı, sistem sizin istediğiniz format ve çözünürlüğe göre videonuzu çeviriyor.


Burada da yine isterseniz bilgisayarınıza kaydettiğiniz videoyu arkadaşlarınızla değişik ortamlarda paylaşmanızı sağlayan kodlar çıkıyor. Sonrası size kalmış:)


Sitenin bize sunduğu son seçenek olan Download kısmıysa en beğendiğim bölümlerden birisi oldu. Eskiden .flv dosyalarını indirirken indiren programlar size bir seçim şansı sunmaz, direk internetteki dosyayı flv formatında indirirdi. Sitemiz sayesinde ise link'ini verdiğiniz dosya size değişik format ve çözünürlüklerde sunuluyor, siz istediğinizi indirebiliyorsunuz.

SONUÇ OLARAK:

Ben sitenin basit ama etkili tarzını beğendim. Sizi gereksiz ayrıntılarla boğmuyor ama aynı zamanda size seçenekler sunuyor. Bu işleri yapan programlardan bilgisayarınızda kurulu değilse online olarak basitçe müzik veya video indirebileceğiniz,veya elinizdeki videoların formatlarıyla oynayabileceğiniz güzel bir site. Sistem temiz çalışıyor ben torrent'le birşeyler indiriyor olmama rağmen herhangi bir takılma sorunuyla karşılaşmadım.
Resimli anlatım olunca sanki çok ciddi birşeyler dönüyormuş gibi durmuş, aslında bakkaldan ekmek almak daha zordur, git üstünü değiştir, ayakkabıları giy, asansör bekle vs :))




6 yorum:

  1. Bu çakallar paralıymış meğerse...Şimdi "kotanız doldu parayla alın" uyarısı geldi..Hay Allah'ım bu devirde kim buna para verir, Guiza'nın gol atma çabaları kadar umutsuz çıktı site...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim:) Paralı olduğunu öğrenmeseydim daha mutlu olurdum bu paylaşımım için:)

    YanıtlaSil
  3. bu siteyi bende kullandım gayet hızlı ve başarılı ama para istemesi :S
    bu yola sık başvuranlara tavsiyem "freez flv to mp3 converter" programı (indirme linki: http://freez-flv-to-mp3-converter.en.softonic.com/universaldownloader-launch)
    ücretsiz küçük basit ve ayrıntılı seçenekleri var

    YanıtlaSil
  4. Beni unuttu herhal ben bu ara yine parasız kullanıyorum:) Belki rapid gibi modem reset işe yarıyordur?
    Freez kullandım ben de bilgisayar format yemeden önce gerçekten gayet memnundum. Zaten freez ararken bu karşıma çıkmıştı :)

    YanıtlaSil
  5. Size tamamen katılıyorum. Bu yararlı birçok bilgi içermektedir. Bu yazı benim yeni fikir ayarlayabilirsiniz. Bu geniş bilgi verir.

    YanıtlaSil