5 Ekim 2010 Salı

Logitech ChillStream Game Pad

Türkiye'de Gamepad denince akla ilk PES gelir. Merakla beklenen PES 2011 torrentlere düştü, yeni sezon başladı:) Kaliteli Game Pad denince de akla ilk Logitech gelir. İşte bende Ağustos sonunda aldığım Logitech Chill Stream'in incelemesiyle tekrar karşınızdayım. Hemen belirteyim ki aldığımda fotoğraflarını çekmemiştim ondan kapalı halini ve içeriğini vs gösterebilmek için başka birinin çektiği fotoğrafları kullanacağım.



Kabul ediyorum ki ürün çok kibar görünmüyor. Logitech'in şekil olarak hem daha karizmatik hem de daha şık görünümlü modelleri mevcut. Ama bu pad de ele çok güzel oturuyor. Adeta elinizle bütünleşiyor. Aynı zamanda benim gibi sadece analog kısmıyla oynayabilenlerdenseniz size iyi bir haberim var, analog joysticklerden biri sol üstte yer alıyor.


Ürün standart vakumlu kutuda geliyor. Aldığımda açabilmek için oldukça çaba sarfettiğimi çok net hatırlıyorum. Kutu içeriği ise aşağıdakilerden oluşuyor.


İçerik oldukça basit. Game pad, Windows XP'de kullanacaklar için bir Mini Disc'te sürücüler ve kullanma kılavuzu. Ürün vista ve win7 tarafından direk tanınıyor ondan sürücü kurmanıza gerek kalmıyor. Kablo uzunluğu 2 metre, benim gibi dizüstü bilgisayara bağlayanlar için fazla bile. Ama bilgisayara takıp uzaktaki bir koltuğa vs oturanlar için aynı rahatlığı sağlar mı bilmiyorum.


Logitech ürünün tasarımı konusunda XBOX 360 game pad'inden oldukça "esinlenmiş" :) Neredeyse kardeş gibiler. Ama sanmayın ki basit bir taklitçilik olayıyla karşı karşıyayız. Aslında bu game pad Microsoft tarafından Games for Windows Live için onaylanmış iki konsoldan birisi. Diğeri de zaten orjinal XBOX 360 kumandası. :)


Game pad'i taktığınızda bilgisayar zaten direk XBOX 360 controller for windows olarak görüyor, oradan siz pay biçin...Şimdi gelelim asıl fasulyenin faydalarına...


Logitech adını boşuna Chill Stream koymadı. Ürünün en temel özelliği saatlerce oyun oynamaktan terlemiş ellerinize bir çare bulmaktan geçiyor. Ve bulmuşlarda. Altına ekledikleri bir fan sayesinde ürünün ele temas eden kısımlarından elinize soğuk hava üflüyor ve bu sayede "Abi tam şut çekiyordum elim kaydı" bahanesini iptal ediyor:)


Gördüğünüz gibi sadece üst ve yanlarında değil, altlarda bile elinize hava üfleyen kanallar mevcut. Fan için hava girişi de üstteki petekli bölümden yapılıyor.


İşte size bu güzelliği sağlayan teknolojiyi hayata geçiren tuş. Konsolun sol alt tarafında bulunuyor. Low durumunda yanıp sönerken high modunda sürekli yanıyor. İsterseniz kapatma seçeneğiniz de mevcut. Ayrıca bu tuş diğer tuşlar gibi üstte değil tam aksine hafif gömülü vaziyette ki oyun esnasında hatayla bastım, kapandı, açıldı gibi dertleriniz olmuyor. Ya basıp açıyorsunuz, ya da kapatıyorsunuz.


Start'la Back tuşlarının arasında büyük, üstünde Logitech yazan ve kenarında 1'den 4'e kadar numaralar olan bir tuş bulunuyor. Tuşun adı Windows Vista tuşu olarak geçiyor. Çok da bir esprisi yok bilgisayara bağlı kaçıncı kol olduğunu gösteriyor. Basmalı bir tuş ama ne Vista'da ne de Windows 7'de basarak bir fonksiyonu aktif hale getiremedim. Yok çok gereksiz, ya da beni aşan bir teknoloji, hangisi seçemedim:)


Game Pad'in tuş takımı oldukça rahat kullanılıyor, ve 10 tuşa sahip. Tuş takımı eskisi gibi Play Station'ın kare üçgen tuşları gibi değil de artık PES settings ekranlarında da gördüğümüz X-Y-A-B görünümde.



RB-LB RT-LT tuşları oldukça ergonomik, bsaınca takılı kalma gibi sorunları yok ve oyun esnasında oldukça güzel çalışıyorlar. Fotoğraftan aynı zamanda hava girişinin üstte kalan kısmını da görebilirsiniz.

SONUÇ OLARAK:

Logitech yine adına yakışanı yapmış. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyata çok iyi bir Game Pad ile karşımıza çıkmış. Ben ürünü 25 Ağustos'ta Balçova Media Markt'tan 42,90'a almışım ki saçma sapan her tuşu takılan, kocaman olduğu için elime oturmayan kolları düşünürsek, hele de Logitech kalitesini düşünürsek oldukça makul bir fiyat.

Benim ellerim küçük olduğundan hiçbir kolda bulamadığım rahatlığı bu kolda buldum. Ama yaba gibi elleri olan arkadaşlara biraz küçük gelebilir.

Ürünün hava üfleme özelliği olması çok güzel. Özellikle Low modunda hem yeterli havayı üflüyor hem de rahatsız edici olmayan bir ses seviyesinde bunu başarabiliyor. Ama High moduna alınca fanın sesi gerçekten itici olmaya başlıyor. Verdiği havanın tatlılığını düşünsek de ben High modunda kullanmıyorum. "Ya arkadaşım benim havayla falan işim olmaz elime otursun yeter" diyen arkadaşlar için ayrıca kapatma özelliğinin olması da bir artı. Ürün 90 sn kullanılmazsa fan otomatik susuyor, ilk tuşa basılışında ise görevinin başına dönüyor.

Vista tuşu dedikleri tuşun bir artı veya eksi fonksiyonunu göremedim. Benim bilgisyarımda tek game pad takılı olduğundan 1 tuşu yanıyor o kadar.

İşin en önemli kısmına gelecek olursak, tuş takımı, analog ve dijital yön tuşları kusursuz çalışıyor. Özellikle analog tuşlar inanılmaz hassasiyette, PES 2011'de paslaşmanın önemini ve pası atabileceğimiz yeri seçebildiğimizi düşünürsek oldukça işimize yarayacağı kesin. Ben 2 aya yakındır sorunsuzca keyifle kullanıyorum, ilk çıktığı zamanlarda 80-100 lira arasına satıldığını düşünürsek şuanki fiyatı bedava.

Ben pad'i Need for Speed vs diğer oyunlarda denemedim. Ondan bu şekildeki yarış vs oyunlarındaki performansı hakkında okuduklarım haricinde kişisel bir değerlendirmem yok. Siz değerli okuyucularımdan özellikle ricam bu oyunları bu game pad'le oynamışlığınız varsa lütfen aşağıdaki yorumlar kısmında kendi deneyimlerinizi ekleyin.

Bu da kendi Quaresma Videom, biraz kısa ama idare edin :)

3 yorum:

  1. Burak ULUDAĞ14 Ekim 2010 00:11

    çok güzel bir inceleme.. teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim alacaklara az da olsa bir fikir vermiştir:)

    YanıtlaSil
  3. Bu gavurun hava üflemesine çok alıştım, üflemeyi kapattığım zaman garip geliyor. :)

    YanıtlaSil