28 Eylül 2010 Salı

Under Armour Ramius II Eldiven

Kış geliyor:)
Ellerinizi sıcak tutmanın en iyi yolu tabi ki kaliteli bir eldiven almaktan geçiyor. Ama kalite de ne yazık ki her yerde buluınmuyor. İşte şimdi tam titrek mandalar için üretilmiş bir ürün incelemesiyle karşınızdayım.





Under Armour markasını çok fazla duymamış olabilirsiniz. Genelde beyzbol, hokey gibi Amerikan tarzı sporlara ürün üreten çok kaliteli bir marka. Aynı zamanda tactical başlığı altında askerler için de birinci kalite alt/üst/teçhizat üretiyorlar. Eğer Under Armour'dan birşey alıyorsanız emin olun ki paranızın karşılığını alacaksınız...

Ürünüzmüze gelecek olursak firmanın Cold Gear kategorisinde ürettiği su geçirmez Ramius II modeli sanırım en çok üşüyenlerin en sıcak kalacağı tercih olacaktır:) Sıştan bakınca Hokey eldivenlerini andıran bu ürün oldukça kaba saba ve ağır gözükse de aslında tahmininizden çok daha hafif ve esnek.




Ürünün üstünde Under Armour'un efsane logosunun bir kabartması bulunuyor ve bilek kısmınızdan eldiveni  sıkmanıza olanak sağlayacak bir bant mevcut. Ayrıca kabartma logonun yanında ufak tefek şeyleri koyabileceğiniz bir kredi kartını rahatlıkla alabilecek fermuarlı bir kartlık göz bulunuyor. Bu gözlerden hem sağ hem sol eldivenin üstünde mevcut. Ve eldivenin parmaklarının kış şartlarında cebinize sığmayacak kadar kalın olduğunu varsayarsak oldukça mantıklı bir bölme diyebiliriz. Eldivenlerin üst kısmında elinizin üstünü ufak darbelerden koruyabilecek destekli bir kısım bulunmakta. Parmak uçları ise maksimum dayanıklılık için  deri ile kaplanmış. Ayrıca bilek bandının altında nakışla Under Armour ibaresi işlenmiş.


Eldivenin iç kısmıysa parmakların tam büküldüğü noktalar hariç deri ile kaplanmış. Bu bize maksimum dayanıklılık sağlıyor ve ağır abi imajınızı güçlendiriyor:) Eldivenlerin dış kısmında firmanın ArmourStorm™ kumaşı kullanılmış. Bu kumaşın özelliği su geçirmez fakat nefes alabilen bir kumaş olması. İç kısımları ise ArmourLoft™ denen ve teri dışarı atıp sıcağı içeride tutan kumaştan imal edilmiş. Eldivenlerden birinin kaybolmasını engellemek için iki eldiveni birbirinize tutturmanıza olanak sağlayacak bir klips mevcut.


Eldivenleri elinize taktığınıza göre üstünüzde de mont var demektir. Bizim eldiven üreticilerimizin çoğunun gözden kaçırdığı noktayı Under Armour gözden kaçırmamış ve bilek kısımlarını montunuzu da içine alabilecek kadar geniş yapmışlar. Aynı zamanda montunuzu eldivenin içine soktuğunuzda bileklik kısmını sıkmanıza olanak sağlayacak lastikler de unutulmamış.




Sonuç olarak:

Under Armour markası zaten aklınızda kalite kavramıyla ilgili en küçük soru işareti bırakmayacak bir background'a sahip. Bu yüzden bu ürüne biçilen 59.99$'lık fiyat etiketi çok gibi dursa da kış boyu sıcak ellere sanırım paha biçilemez:) Ürün sahibi tarafından Rusya'da -30 derece sıcaklıklarda test edilmiş ve 10/10 kullanıcı notu almıştır. Ülkemizde Under Armour'ları Nike, Adidas gibi bulmamız mümkün olmadığından sadece eldiven alırsanız vereceğiniz kargo parası çok fazla olacağından size tavsiyem en az 3-4 parça ürün beğenerek kargodan kar etmenizdir. Bu eldiven Nike olsa yaklaşık 100 lira fiyat etiketi olurdu, o yüzden ben ürünü pahalı olarak niteleyemiyorum. Amerika'dan alışveriş yapmanın ayrıntılarını bilmiyorsanız gümrük vs.de sorun yaşamamak için bu konuları bilen bir arkadaşınızdan yardım almanızı tavsiye ederim.

Eğer ürün gümrükte takılırsa size haber gelir ve %20 vergisini ödeyerek sorunsuzca teslim alabilirsiniz. Ama tek başına eldiven 150€'luk sınırı aşmadığından sorun olacağını sanmıyorum.

Kaba görüntüsüne rağmen oldukça hafif olan ve hafifliğine rağmen de oldukça dayanıklı olan bu eldivenlerle sıcak bir kış garanti gibi:) Eğer kış günlerinde gerçekten üşüyen titrek mandalardansanız paraya kıyın ve yıllarca kullanabileceğiniz bu kaliteli ürünü kaçırmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder