10 Kasım 2010 Çarşamba

Harflerle Dünya :)

Az önce FriendFeed'de bir başlık dikkatimi çekti, baktım bir tasarımcımız harflerle Türkiye haritası yapmış. Çok hoşuma gitti, gerçekten zekice buldum. Sonra tasarımcının kendi sitesine gidince aslında tasarımcımızın IF Communication Design Ödülü alan Dirk Schachter'in typomaps.net adresinde yayınladığı eserinden esinlendiğini gördüm. Zaten tasarımcı Emrah Bey bunu açıkca belirtmiş. Ödül alan konsept şöyle efendim:)


Çok basit, çok sade, çok zekice. Gerçekten ödüllük bir çalışma. Ben hep basit olduğu halde güzel olan şeylerden etkilenmişimdir. Burada da tam olarak bu var. Sonuçta çok değişik, karmaşık tasarım teknikleri var. Kurcalarsanız çok daha iyi tasarımlar çıkacaktır. Ama bence marifet bu kadar sade olarak bu kadar etkileyici olabilmekte..Harflerin yerleştirmesi bilgisayar programı vasıtasıyla değil elle yapılmış.
BURADAN 49€ karşılığında kargo dahil 100*70 ebatlarında çift yönlü bir ürüne sahip olabilirsiniz. Arka yüzü de aşağıdaki gibi:



İster ön ister arka yüzünü kullanın, bence iki hali de oldukça başarılı. Paypal ile ödeme kabul ediyorlar. Ama hala bir Paypal hesabınız yoksa sitedeki formu doldurarak gelecek e-posta'daki banka hesabı bilgilerine göre ödemenizi geçtikten sonra ürününüzü yolluyorlar. Sitede aynı zamanda cep telefonunuz veya bilgisayarınız için arka plan yapabileceğiniz, neredeyse bütün ekran çözünürlüklerine uygun bir "Arka Plan" galerisi de mevcut.


Bu da Emrah Cengiz'in üstteki eserden "esinlenerek" ortaya çıkardığı ve bize uyarladığı Harflerle İller çalışması. Bu da oldukça güzel, ama bu çalışmanın diğeri gibi poster şeklinde satışı bulunmamakta. Emrah Cengiz'in sitesine BURADAN ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder