29 Kasım 2010 Pazartesi

Starbucks Coffee Dark Cherry Mocha

Mmmmmmm, başlığı okuyunca bile o enfes kahve kokusunu aldınız değil mi?
Evet şuan önünden geçtiğiniz, arkadaşlarınızla oturup enfes kahveler eşliğinde muhabbet ettiğiniz Starbucks anılarınız canlandı gözünüzde biliyorum:) Bugün sizlerle paylaşmak istediğim ürün Starbucks tarafından geleneksel olarak yılbaşına özel hazırlanan iki lezzetten birisi olan Dark Cherry Mocha.


Zaten fazla konuşmaya gerek yok aslında...Üstteki görüntü yeterince manidar ve çekici :) Ne demişler "Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz..." Bunu gönül rahatlığıyla Starbucks için söyleyebilirim. Starbucks işini yapıyor ve yaptığı işi gerçekten iyi yapıyor. Neyse önce kahvemizden konuşalım, sonra şirketle ilgili konulara tekrar döneriz:)



Bugün evde uyuzlanırken, ne zamandır dilimde olan Dark Cherry Mocha aşkım öyle kabardı ki, daha fazla ertelemeye gerek duymadan üstümü değiştirdiğim gibi Agora'ya doğru tatlı bir yürüyüşe çıktım. Ne sıcak ne soğuk havanın da güzel arkadaşlığıyla, bizim eve yürümek için uzak gibi görünse de az bilinen ara sokak yollarından hemencecik Agora'ya ulaştım ve kendimi hemen eski bölüm girişinin sağındaki Starbucks vitrininin önünde buldum:) Dark Cherry mocha dönemsel bir lezzet olduğundan kısıtlı zamanda bu enfes tadı tatma imkanımız var ne yazık ki...Ama bence bu da ona ayrı bir lezzet katıyor, bu sayede her sene bu zamanlar benim için "Dark Cherry Mocha" zamanları :)


Kahvemiz oldukça lezzetli. Ama hemen belirtmek isterim ki sık kahve içenlerden değilseniz biraz ağır gelebilir, tadı oldukça dolgun. Neticede o bir Mocha. Benim gibi şekersiz ve genelde kremasız kahve içiyorsanız standart hali size biraz şekerli gelebilir ama ben kıvamını bozmamak açısından standart haliyle tüketiyorum, onu öyle sevdim çünkü, onu değiştirmeye çalışmadan bu sevgiyi devam ettiriyorum:) Normalde de favori içeceğim Beyaz Çikolatalı Mocha olduğundan aslında bana çok yabancı bir tat değil. Ama onu özel kılan Vişne aroması. Kahvemiz nelerden oluşuyor diyecek olursanız  hemen sayalım: Vişne sosu, espresso, buharda ısıtılmış süt ve krema. 


Evden çıkmadan yeni yemek yemiştim ve karnım ziyadesiyle toktu. Alacağım kahvenin de fazlasıyla doyurucu olduğunu bildiğimden her ne kadar yine üstte de görebileceğiniz üzere dönemsel bir lezzet olan Kakaolu Vişneli Muffin'i denemek istesem de gözüm kesmedi açıkcası...Ama birgün gidip Toffee Nut Latte ve Vişneli Muffin'i de deneyeceğim. Her seferinde böyle diyorum ama gidince "Bir sene boyunca bulamayacak olmanın" hüznüyle siparişimi hep Dark Cherry Mocha'dan yana kullanıyorum ama bu sefer kararlıyım, yeni lezzetleri de keşfetmem lazım:) Ama mozaik pastalarını gözüm kapalı tavsiye edebilirim, favori pastam o;)




İşte denemeyi düşündüğüm muffin üstteki, oldukça lezzetli görünüyor değil mi? Beni tanıyanlar iyi bilir, damak tadım iyidir, beğendiğim şeyler genellikle insanlar tarafından çok beğenilir ve arkadaşlar arasında "Umut bir şeyi "Ye" diyorsa ye, kendisi onu yiyorsa kesin ye!" gibi bir şakamız bile mevcut:)


BURADA Starbucks'ın İzmir için ürettiği kupaların yukarıdaki resmini görünce beğendim, onu da sizlerle paylaşmak istedim. Diğer şehirler için de böyle çalışmaları olduğunu biliyorum. Şimdi gelelim kahvenin ötesinde, şirketin geneline bakış açıma...


Yazının en başında dediğim gibi, Starbucks işini yapıyor ve işini gerçekten iyi yapıyor. Ankara-İstanbul-İzmir'deki neredeyse bütün (İstanbul hariç, malum orası çok büyük:)) şubelerinde kahve içmişliğim vardır. O kadar mağazaya girip de insan bir tane kaba, yüzü gülmeyen, sizi tersleyen personelle karşılaşmaz mı? Hayır. Bir kere bile karşılaşmadım. Hepsi o kadar güler yüzlü, o kadar sıcak yaklaşıyor ki size, zaten kafadan rahat başlıyorsunuz siparişinize. Benim hizmet sektöründe en çok önem verdiğim şey girdiğim mağazadaki insanların bana yaklaşımıdır. İzmir'deki Kule Balık'ı sevmemin birinci nedeni balıkların tazeliğiyse, ikinci nedeni inanılmaz ilgili servis elemanlarıdır. Bu durum Starbucks'ın bütün şubelerinde de sabit gibi. Baristalar birbirinden kibar ve sıcakkanlı. Ben buradan, dışarıdan bakan bir çift göz olarak Starbucks'ın çalışan memnuniyeti en yüksek şirketlerden olduğunu değerlendiriyorum. Çünkü çalışanları iş yerlerinde mutlu olmasalar, bana bu sıcakkanlı ortamı "taklit etmeleri" imkansız gibi geliyor.

Ayrıca artık eskiden filmlere konu olacak kadar hızlı ve ingilizce kahve isimleri söylenerek müşteri zorda bırakılmıyor:) Gayet basitçe "Orta Boy Vişneli Mocha istiyorum" diyerek sipariş verebilirsiniz. Recep İvedik tabiriyle "Tall-Grande-Venti- Bitti gitti!" devri geçti yani:) Ayrıca artık sıradan kahve mağazalarında bile kahve fiyatlarının 6-7 lira civarında gezindiğini düşünürseniz, orta boy için 7,50'lik fiyat etiketi gayet sıradan duruyor. Ne işi yaparsanız yapın, işinizi gönlünüzü vererek yaparsanız, sonuç işte böyle olumlu oluyor. O yüzden ne işle meşgul olursanız olun, lütfen karşınızdakine içten olun. Karşılığını mutlaka alırsınız. Hele de gıda ve hizmet sektöründe...

Ayrıca kendilerinin yenilenebilir enerjiyi ve adil ticareti destekleyen politikalarını da destekliyorum.

Paylaşmak güzeldir, çekinmeyin paylaşın! :)

NOTLAR:
Yazı ilk yayınlandığında Twitter'dan bir arkadaş "Starbucks'tan kaç para alıyorsun?" diye sorarak beni gülümsetti:) Hiç para almıyorum, yukarıdaki kahveye de 7,50 ödedim:) Kahveyi bana hazırlayan Agora şubesinin bu yazının yazıldığından bile haberi yoktur:)


Kendi çektiğim 2 fotoğraf  haricindeki resimler RESMİ STARBUCKS SİTESİNDEN alınmıştır.

3 yorum:

  1. Favori pastamı Profiterollü Pasta olarak değiştiriyorum, enfes!

    YanıtlaSil
  2. Starbucks'tan gelen cevaba bakılırsa 2011 yılı için Dark Cherry Mocha çıkmayacakmış :(((

    YanıtlaSil
  3. Yüksek şeker oranları nedeni ile Starbucks CEO'su bile bu kahvelerden içmediğini açıkladı, sağlınızı düşünüyorsanız vazgeçin.

    STARBUCKS'da içtiğiniz kahve vb içeceklerin kilonuza etkisi.

    Eğer sağlınızı seviyorsanız GRANDE ve VENTİ boy bardaklar ile hiçbir şey içmeyin.

    İnsan vücudunun bir gün içerisinde en fazla alabileceği şeker oranı 50 gram olup bunu doğal yollardan almalıdır, yani meyveler. 1 adet elmada ortalama 15 gram şeker vardır.

    Starbucksda satılan en tehlikeli içeceklerden biri ''White Chocolate Mocha (Kremalı)'' 514 kalori olup 88 gram şeker vardır.

    Hayatınız boyunca hiç 22 adet küp şekeri arka arkaya yediniz mi? Yer misiniz? Bu kahveyi içerek o sayıda şekeri yemiyor ama sıvı şekilde içiyorsunuz. Ayrıca kanser hastalığının da birinci dereceden destekçisini almış oluyorsunuz.

    Bir kutu kolada ise 9,5 adet şeker vardır, kolayı içmeyip bir süre bekletirseniz asiti kaçar ve ağzınıza sadece şekerin tadı gelir, bu şekilde kolayı yüksek şeker nedeni ile asla içemezsiniz, koladaki asit ağızdaki tat alma duyularını körelterek bunu rahatça içmenizi sağlar.

    Hiç şeker almadığınızda insan vücudu yediğiniz gıdalardan beynin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için şeker üretir, her türlü meyveyi yiyip, üzerine bu içecekleri içip, bir de yemekten 1 saat sonra tatlı yiyiyorsanız ve kilo probleminiz var ise, üstelik spor da yapmıyorsanız asla zayıflamayı düşünmeyin. Her türlü kalp damar tıkanıklığı ve kanser hastalıklarına da hazır olun.

    Zararın neresinden dönerseniz kârdır diyerek, yediklerinizi tekrar gözden geçirin ve çocuklarınızı bu gıdalardan uzak tutun

    YanıtlaSil