30 Kasım 2010 Salı

TTNET - Superonline Internet Fiyatları Üzerine



Şuanda bakıyorum TTNET futbol takımlarıyla anlaşmış, artık evinizde kullandığınız internet takımınızın interneti olsun diyorlar..GSNET, KARTALNET, FENERNET ve TRABZONNET isimleriyle satışta olacaklar. Bakan dahil gerine gerine birşeyler anlatıyorlar. Takımların desteklenmesi olumlu belki ama yıllardır TTNET'ten yediğimiz kazıkları düşününce insana komik geliyor. Şimdi bir tablo* koyacağım ve yazının bel kemiğini buradaki bilgiler ve önceden yaşadıklarımız oluşturacak...Tablolar biraz büyük olduğundan sağ tıklayıp "yeni sekmede aç" derseniz orjinal boyutta görüntüleyebilirsiniz.


Gördüğünüz üzere tablo dünya çapında en geniş baplantısı olan 20 ülkeyi gösteriyor ve ortalama internet hızlarını ve karşılığında ödedikleri maliyetleri gösteriyor. Hemen bakıyoruz dünyada en kaliteli interneti kim kullanıyor diye, tabi ki Japonya! Ortalama internet hızları 61 mbps! "Sıradan bir Japon vatandaşı 1 mbps için kar para ödüyor?" derseniz sadece 0.27$. Yani 61 mbps hız için bir Japon'un cebinden 16.47$ çıkıyor. Şaka gibi değil mi... 2. gelen ülke Kore, ortalama 46 mbps hızla bağlanıyorlar ve 1 mbps için 0.45$ ödüyorlar. Yani aylık 20.7$'a jet gibi internet. Liste böyle uzayıp gidiyor... Şimdi sıkı durun, Türkiye burada nerede? Zaten ilk 20'de değil :) ama internet o kadar PAHALI ki adamlar listeye alma ihtiyacı hissetmişler...

Türkiye'de 1 mpbs internet için ödemeniz gereken ücret +20$ olarak gösterilen bordo renkte...Bu ne demek oluyor, Meksika ve Yunanistan'la birlikte göz göre göre kazıklanıyoruz demek oluyor. İnsanların ortalaması 20-40-60 mbps çıkarken Türkiye'de en çok satılan paketler ne yazık ki fiyatı dolayısıyla hala 1 mbps ve bu hızı da almanızı garanti etmiyorlar. İşte yok kutuya yakın olacaksınız da yok bilmem ne de...1000 tane koşula bağlı dandik 1 mbps hızı almanız.

Hadi kör topal 1 mbps veya 8 mbps'ye kadar(!) hızı aldınız diyelim, bu sefer de adil kullanım saçmalığı başlıyor. Nedir adil kullanım? Aylık download'unuz 15 gb'ı geçerse hızınızın tarifnize bakılmaksınızın 512 k'ya düşürülmesi, ne kadar adil değil mi!? İnterntte bir tane adil kullanım vardır, o da hız düşümü olmayan, kotasız internet!!! Kalan hiçbir seçenek adil değildir! 



TTNET'in fiyatlarına bakıyorsunuz, 50 tane tarife ile insanların kafasını karıştırıyor. İlk başta tarife sayfası açılmamak için çaba gösteriyor. Size 50 tane soru soruyor. "Kaç şarkı indireceksin, kaç film indireceksin, sen bana söyle ben sana seçerim diğerlerine bakma" diyor...Adil kullanım madem bu kadar adil(!) neden adil kullanım olmayan paketler var diye düşünmeden edemiyor insan...Ben size söyleyeyim hemen, 1 mbps interneti size 32$ (45,31 TL)fiyatla geçirecekler de ondan... Anlayacağınız eğer adalet arıyorsanız bulacağınız son şirket TTNET...Akla ziyan müşteri hizmetleri konusuna hiç girmeyeceğim. Orayı arayıp da akıl sağlığınızı bozmadan kapatmanız imkansız, adeta dalga geçiyorlar teknik servis konusunda insanla...

Allahtan fiber optik  internet var dediğinizi duyar gibiyim. Superonline da TTNET'ten daha az sabıkalı değil ne yazık ki...Fiber optik interneti başta 24 ay taahhütle insanlara sattılar, sonra bir günde onlara da kota getirdiler, aylarca süren protestolara neden oldular. Şimdi onlarda da 50 tane seçenek var, fiyatlar fezaya kadar uzuyor...


"Hay Allahım!" demeden geçemiyorsunuz. Adam 100 mbps hız sunuyor, 15 GB kota...Kaç günde dolar acaba? 1? 2? Karar sizin..Üstteki Limitsiz yazılarına aldanmayın, hepsi Adil kullanıma(!) tabi, kotayı geçtin mi 100 mbps'i anca rüyanda görürsün. Halis limitsiz 100 mbps fiyatı ise 600 lira...Buyur buradan yak...

Bu listeleri görünce insanın aklına "Sanki Türkiye'de Gayri Safi Milli Hasıla Japonya'dan daha mı fazla da ben  onların onlarca katı pahalıya internet kullanıyorum?" sorusu geliyor . Biz hızımızla değilse de ibret-i alem fiyatlarımızla zaten listelere hep giriyoruz. Bugüne kadar 56k dahil Turk Net, Superonline, TTNET, Biri, Smile ADSL (Şuan kullandığım) Uydu Net vs neredeyse bütün servis sağlayıcıları kullandım. Teknik servis konusunda hepsi size yardım etmemek üzerine kurulular. Aradığınızda karşınıza çıkan Teknik(!) personel zaten "Neden aradın!?" der tarzda ve ezberlediği cümlelerle konuşuyor. Ne anlattığınızın, neleri orayı daha aramadan yaptığınızın onun için bir önemi yok. Sonuçta da sistemde arıza gözükmüyor deyip kapatıyor. 

Ondan artık bu firmalardan rica ediyoruz, pahalılığınız ve kalitesizliğiniz tescillenmiş durumda, lütfen elinizi cebimizden çekin! İlk 3-5 ayı ucuza veya bedava olup da devamında aşırı pahalı paketler, süslü taraftar paketleri değil, insan gibi internet bağlantı hız ve ücretleri bekliyoruz...

Paylaşmak güzeldir, çekinmeyin paylaşın! :)

NOTLAR:

*İlk tablo: BURADAN alınmıştır.
TTNET fiyat listeleri BURADAN
Superonline fiyat listesi BURADAN alınmıştır.

6 yorum:

  1. Dünyanın "en pahalı" benzinini kullanan biz Türkler dünyanın en verimli ovalarına sahipken ithal meyve sebze hatta buğday ve hatta et tüketen biz Türkler neyse parası veririz en pahalı internete de gireriz dimi ama :)

    TT Net akla zarar bir şirket bulaşan bulaşmayan bin pişman.Diğer ADSL şirketleri de zaten mecburen TT AŞ yani TT Net altyapısını kullanıyor. onlardan da verim beklemek pek doğru olmaz açıkçası. Superonline fiber getirdi altyapı falan iyi güzel hoş ama bunu ilgi çekici yapmak yerine fahiş fiyatla giderlerini kurtarmaya çalışıyo yanlış strateji.

    ben uzun zamandır UyduNet kullanıyorum(namı diğer kablonet) adamların kendi altyapıları var ve sistem gereği yoğunluk soruları yok. ister aynı merkeze 1000 kişi bağlansın ister 1 senin hızın neyse eline geçen de o. teknik hizmet nispeten iyi ama başarılı değil. fiyata gelince tarife listesi burdan...http://www.uydunet.net/tarifeler.html

    bide bahsettiğiniz adil kullanım falan uydunette en azından 5 senedir yok.ben 2 Mbit sınırsız kullanıyorum. oralama down hızım torrentte 220Kb max 230Kb. ödediğim ücret 61tl(buna 7tl de kablotv dahil) 6 aylık down/up bilgim de aşağıda imkanı olan arkadaşlara bi bilgim olsun ;)

    Dönem Upload Download
    2010 Aralık 8.64 GB 43.44 GB
    2010 Kasım 12.83 GB 68.39 GB
    2010 Ekim 6.61 GB 32.36 GB
    2010 Eylül 21.38 GB 84.13 GB
    2010 Ağustos 12.58 GB 37.06 GB
    2010 Temmuz 2.82 GB 16.72 GB
    Son Güncellenme : 2010-08-25 10:48:21

    YanıtlaSil
  2. Sayın Kutay ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim. :)Ben uydunet kullanmıyorum ama Güzelyalı'da kullanan arkadaşlarım pek memnun değiller, değiştirmeyi düşünüyorlar. Benim evimin yeri kutuya yakın olduğundan şuan kullandığım SmileAdsl'den hız anlamında memnunum ama genel olarak Türkiye'de internet pahalı ve bu adil kullanım saçmalığı devam ettiği sürece de bu fiyatlara itiraz etmeye devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Memnuniyetsizlik sebeplerini tahmin edebiliyorum o yüzden bir iki bilgilendirme yapmam lazım sanırım. Kablo Tv üzerinden internet özellikle amerika ve kanada da çok yaygın bir olay. ancak sevgili ülkemde rant o kadar tatlı birşey ki bize abidik gubidik markaların modemleri (scientific atlanta modem gibi)fahiş fiyattan ve tekel zorunlulukla satılıyor . ben 3 senedir ankarada uydunet kullanıyorum ve uydunet bağlatmadan önce gittim ebay den kanadadan docsis 2.0 özellikli motorola modem aldım(şu an 5Mbit ve üstü hız için docsis 3.0 özellik istiyorlar ama sattıkları modem docsis 1.1 destekliyor).modem hususuna dikkat etmekte büyük önem var.
    ikinci husus ev içi dağıtım.
    uydu net te çıkış üzerinden max 2 IP veriyor yani evinizdeki interneti bir hub/switch ile an fazla 2 tane çoklayabilirsiniz 3ncü kişi bağlanamaz. bunun için tavsiyem netmaster marka(kablo interneti türkiyede adam akıllı destekleyen tek marka) router almak.
    fiyata gelirsek;
    61 tl 2 Mbit için ucuz mu? ASLA.
    hatırlarım bu 3g paketleri çıkacak net ucuzlayacak demişlerdi.o pakatler öyle pahalı çıktı ki internet fiyatları kuruş indirime uğramadı:)
    hamiş:internete daha az ücret ödemek gerekiyor haklısın ve bu konudaki tüm isyana benden tam destek

    YanıtlaSil
  4. Üssteki TTNET tarifelerinden alttaki fotoğraftaki Limitsiz ADSL tarifeleri toptan tarih oldu. Artık bu tarifeler bulunmamakta...

    YanıtlaSil
  5. Kardeşim çok güzel kafa açtın tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  6. Altyapısız internet hizmeti için hemen tıklayın: https://www.altyapisizinternet.com

    YanıtlaSil